Karlovarský kraj prověří postup v projektu centralizace karlovarské nemocnice

22. 4. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj nechá prověřit výběrové řízení na dodavatele projektu „Centralizace nemocnice v Karlových Varech“. Z pěti zájemců byli vybráni dva, kraj chce také vyjádření úřadu Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad.


Rozpočet projektu činí 119 milionů, z toho 101 milionů má poskytnout právě ROP Severozápad.

Přezkoumání je běžné

„Komise vyřadily první tři firmy, protože nesplnily zadání. Důvody necháme přezkoumat,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel. Podle nových pravidel posledních výzev ROP Severozápad musejí žadatelé 15 % nákladů proinvestovat a vykázat do konce července. Každé zdržení tak ohrožuje splnění pravidel dotace a zvyšuje riziko, že žadatel ji bude muset vrátit.

Rada odvolala Svobodu

Rada Karlovarského kraje, jež zároveň plní funkci valné hromady akciové společnosti Karlovarská krajská nemocnice, odvolala ředitele nemocnice Petra Svobodu. Učinila tak na základě jeho rezignace k poslednímu dubnu.

Na dalším zasedání bude vyhlášeno výběrové řízení na nového ředitele. „Současně také dojde k pověření dočasného generálního ředitele, který bude ve funkci od 1. května až do doby nástupu nového generálního ředitele,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?