Kraj převzal dokončené stavby nemocnic v K. Varech a Cheb

3. 7. 2012 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj převzal od stavbařů dokončené stavby pavilonů v karlovarské i v chebské nemocnici. Nový pavilon akutní medicíny v Karlových Varech a rekonstruovaná část pavilonu B nemocnice v Chebu nyní čeká kolaudační řízení, informovala dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.


Výstavba moderního Pavilonu akutní medicíny Nemocnice Karlovy Vary je největší dokončenou investiční akcí Karlovarského kraje v letošním roce. Stavba kraj přišla na téměř na 597 milionů korun. „Během předávání dokončené stavby jsme společně se zhotovitelem provedli prohlídku pavilonu, neshledali jsme žádné závažné nedostatky, které by bránily v užívání stavby,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Havel (ČSSD).

Nový pavilon karlovarské nemocnice, který na jednom místě poskytne moderní řešení od příjmu až po operační sály, začne sloužit pacientům v září.

Zrekonstruované prostory s moderními pokoji i potřebným zázemím pro operační sály naleznou pacienti i ve zmodernizované pravé části pavilonu B chebské nemocnice. Celkové náklady na první etapu rekonstrukce dosáhly 130 milionů korun, Karlovarský kraj je hradil ze svého rozpočtu, stejně jako v případě stavby karlovarského pavilonu.

„Otevřený pavilon poskytne pacientům daleko příjemnější prostředí a výrazně se zlepší také podmínky pro lékaře a zdravotníky,“ uvedl předseda představenstva Karlovarské krajské nemocnice a.s. Luděk Nečesaný. V plném provozu bude modernizovaná budova od 21. srpna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?