Nemocnice Nymburk: Pacient zemřel kvůli chybě jednotlivce,ne péče

19. 1. 2017 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Úmrtí pacienta v Nemocnici Nymburk, kvůli kterému policie obvinila tři lékaře, bylo podle nemocnice způsobeno chybou jednotlivce.


Vnitřní vyšetřování neprokázalo zásadní nedostatky v systému péče, sdělila mluvčí Nemocnice Nymburk Pavlína Stránská. Vedení nemocnice vypsalo výběrové řízení na primáře a další lékaře interního oddělení, podle mluvčí ale zatím nikdo propuštěn nebyl.

„Provedené interní šetření neprokázalo zásadní systémové selhání při poskytování léčebné péče. Došlo k lidskému selhání jednotlivce, čemuž žádné systémové opatření nedokáže zcela zabránit,“ uvedla mluvčí. Vnitřní kontrolní mechanismy byly podle ní zpřísněny, neuvedla k tomu však další podrobnosti.

O úmrtí pacienta v nymburské nemocnici, jehož ošetřující lékař přehlédl, že je diabetik, a nechal ho téměř celý týden bez inzulinu, loni v říjnu informovala televize Prima. Policie obvinila tři lékaře nemocnice z trestných činů usmrcení z nedbalosti a padělání a vystavení nepravdivých dokumentů. Podle televize lékaři po smrti pacienta falšovali dokumentaci, aby selhání zamaskovali.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?