Průmyslová zdravotní pojišťovna se bude bránit pokutě u soudu

24. 3. 2017 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se bude bránit stotisícové pokutě od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) u soudu.


Proti pokutě pojišťovna podala žalobu, řekla mluvčí Krajského soudu v Brně Simona Pešková. Případ se týká zakázky na výběr firmy, která pro pojišťovnu měla zpracovávat doklady. Zakázka je z loňského roku. Firma Ovision, která v tendru neuspěla, podobně jako vítězná ostravská podnikatelka Jindřiška Krausová, kalkulovaly svou nabídkovou cenu s ohledem na předpokládaný objem zakázky. Pojišťovna ale prvně jmenovanou firmu z tendru vyloučila a druhou vybrala jako vítěze. Podle ÚOHS byl tento postup netransparentní a v rozporu se zásadou rovného zacházení.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) patří k největším pojišťovnám v zemi. Letos na zdravotní péči vynaloží 27,8 miliardy korun, což je zhruba o 1,3 miliardy korun více, než jaké výdaje v této oblasti vydala podle posledních informací loni. Správní rada pojišťovny schválila zdravotně pojistný plán na rok 2017 tento týden. Zdravotně pojistný plán je v podstatě rozpočet, kterým se řídí hospodaření pojišťovny. Rozpočet pojišťovny, která má asi 1,24 milionu klientů a je třetí největší zdravotní pojišťovnou na trhu, byl sestaven jako vyrovnaný.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?