Trump chce do poloviny března předložit reformu Obamacare

17. 2. 2017 8:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Americký prezident Donald Trump chce nejpozději do poloviny března předložit změnu systému zdravotního pojištění, který zavedl jeho předchůdce Barack Obama.


Trump řekl, že práce na reformě Obamova zdravotního programu zvaného Obamacare jsou v závěrečné fázi, napsala agentura Reuters. „Přeložíme to někdy na počátku či v polovině března,“ řekl Trump o Obamacare, kterou v předvolební kampani sliboval zrušit.

O náhradě Obamacare dnes hovořil na tiskové konferenci také předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Ten by chtěl příslušné návrhy zákonů představit po sněmovních prázdninách, ze kterých se kongresmani vrátí 27. února.

Obamacare byla jednou z programových priorit Obamova prvního funkčního období. Zákon k této reformě schválil Kongres navzdory silnému odporu republikánů v roce 2010. Obama jeho nezbytnost zdůvodňoval snahou zpřístupnit zdravotní péči milionům Američanů bez zdravotního pojištění a potřebou zmírnit prudký růst nákladů na zdravotnictví. Kritici včetně Trumpa ale tvrdí, že Obamův krok naopak vedl ke zdražení pojistného a k dalším vysokým nákladům.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?