25 let evoluce české farmaceutické společnosti

20. 4. 2015 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
PRO.MED.CS Praha a.s. je prosperující česká farmaceutická společnost expandující na trhy střední a východní Evropy, Asie i Austrálie a Nového Zélandu. Za 25 let vývoje vyrostla z akciové společnosti čítající jednu firmu v celou obchodní skupinu PRO.MED.CS, která zahrnuje vlastní mateřskou společnost, sedm dceřiných společností a jednu vnučku a má významný podíl v zahraniční společnosti.


KOMERČNÍ PREZENTACE

V r. 1989 pracovalo v Praze přibližně 20 zaměstnanců, dnes firma zaměstnává přes 680  osob v několika zemích Evropy a Asie.

Od uvedení prvního produktu na trh uběhlo čtvrtstoletí. Dnes tvoří portfolio PRO.MED.CS téměř 50 značek léků, které mnohé firma sama vyrábí ve více než 480 silách a formách. V průměru každý rok portfolio narůstá o dva léky a jednu zemi. Podle potřeb konkrétního trhu PRO.MED.CS přináší nové léky a rozšiřuje produktové řady stávajících.

Portfolio zahrnuje zejména léky určené pro léčbu onemocnění kardiovaskulárního systému, gastrointestinálního systému, centrálního nervového systému a pro léčbu bolesti, dále pro léčbu kožních chorob, dýchacích cest, nemocí močového systému a virových onemocnění. Veškerý sortiment např. volně prodejných léků si můžete prohlédnout na webových stránkách společnosti. Léky obchodované PRO.MED.CS lze dnes najít v lékárnách 29 zemí.

Za úspěšných 25 let působení vděčí PRO.MED.CS především vysoké odborné úrovni svých zaměstnanců, na rozdíl od jiných farmaceutických firem využívá vlastní výzkum a vývoj léků, na který vynakládá významnou část svého rozpočtu.

Společnost PRO.MED.CS byla po r. 1989 prvním soukromým výrobcem léků v Československu a i dnes je dle ročních prodejů přední nezávislou farmaceutickou firmou na českém trhu. Počet vyrobených a prodaných balení rok od roku dynamicky roste. V r. 2013 přesáhla vlastní výroba 745 mil tablet a tobolek (cca 195 tun), ze kterých může profitovat více než půl miliardy obyvatel zemí, kam léky vyváží. Silné postavení na některých trzích navíc z PRO.MED.CS činí i atraktivního výrobního a obchodního partnera pro západoevropské farmaceutické společnosti. Pro některé z nich léky vyrábí a pro některé obchoduje jejich produkty na základě exkluzivního zastupování.

Od roku 1993 PRO.MED.CS vyhlašuje soutěž Dr. Bares Award o nejlepší vědeckou práci z oborů gastroenterologie a hepatologie, pojmenovanou podle jejího dlouholetého generálního ředitele a významného příznivce gastroenterologie dr. Rudolfa O. Barese. Podrobná pravidla a přihlášku lze najít na webových stránkách Dr. Bares Award, kde jsou uvedeny i výsledky všech předchozích ročníků.
PRO.MED.CS buduje silné partnerské svazky s českými a zahraničními gastroenterology a za účelem výměny zkušeností odborníků západní, střední a východní Evropy, Ruska a Střední Asie pořádá a sponzoruje různá odborná setkání zaměřená na nejnovější lékařské poznatky, za všechny jmenujme International Symposium of Gastroenterology.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?