Němeček navrhne vládě A. Vojtěcha z financí do správní rady VZP

29. 8. 2016 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Tajemník ministra financí Adam Vojtěch by se měl stát novým členem správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Novým členem správní rady Zaměstnanecké zdravotní pojišťovny Škoda by měl být zaměstnanec ministerstva zdravotnictví Jan Kříž.


Návrh na jmenování obou předloží ve středu vládě ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD).

Ze zákona jmenuje a odvolává vláda na návrh ministra zdravotnictví deset ze 30 členů správní rady VZP a pět z 15 členů každé ze šesti zaměstnaneckých a oborových zdravotních pojišťoven.

Podle předkládací zprávy, kterou má ČTK k dispozici, by měli kandidáti nahradit dva členy rad, které ministr navrhuje odvolat. Jejich jména v předkládací zprávě ale neuvádí.

Největší zdravotní pojišťovny se týká i další navržená změna - k 6. květnu se vzdal funkce člen správní rady VZP náměstek ministra financí Jan Gregor. Na uvolněné místo navrhuje Němeček Marii Bílkovou z ministerstva financí, ředitelku odboru financování kapitol státního rozpočtu a dřívější ředitelku Úřadu práce ČR.

K 20. červnu skončilo funkční období člena správní rady Vojenské zdravotní pojišťovny Jana Michálka. Němeček navrhuje jmenovat za něj zaměstnankyni ministerstva zdravotnictví Pavlínu Žílovou. V materiálu předloženém do meziresortního připomínkového řízení byl původně uveden Michálek, a to pro druhé funkční období.

K materiálu bylo standardní meziresortní připomínkové řízení a nebyly v něm uplatněny žádné připomínky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?