Onkopochod zakončí Růžový měsíc vycházkou na Kavčích horách

24. 10. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Letošní druhý Onkopochod zakončí symbolicky měsíc rakoviny prsu, označovaný rovněž jako Růžový měsíc. Jeho účastníci se sejdou 30. října 2017 v parku na Kavčích horách v Praze 4.


Lidé si opět natrénují správnou chůzi s holemi nordic walking, společně se rozcvičí a vyzkouší si kruhový trénink v senior parku. Na místě budou pacientkám k dispozici nutriční a fyzioterapeutičtí poradci, bude možné využít i konzultace lékaře. Akce bude probíhat od 14 do 16 hodin. Hlavní pochod odstartuje v 15 hodin. Účastníci si budou moct podle svých fyzických možností vybrat ze tří tras s různou obtížností.

Cílem Onkopochodu je upozornit pacientky i širokou veřejnost na přínos pohybu ke zlepšení zdravotního stavu a na důležitost přístupu pacientek k té nejmodernější léčbě. Podle dotazníkového šetření ONKO Unie z minulého roku si 80 % pacientek uvědomuje důležitost aktivit v oblasti fyzioterapie a relaxačních cvičení a polovina dotázaných pacientek vidí rezervy v současných možnostech léčby. „Pro onkologické pacientky je velice důležité žít normální život, starat se o rodinu a své blízké a věnovat se bez obtíží běžným činnostem, svému zaměstnání, ale i aktivitám, které přinášejí radost,“ říká Petra Adámková, ředitelka ONKO Unie o.p.s. a dodává: „Pokud mají mít pacientky možnost žít co nejkvalitnější život, musí mít také šanci léčit se novými léčebnými možnostmi. Věřím, že se moderní léky budou k nemocným dostávat daleko rychleji, než je tomu doposud a pacientky tak budou moci zůstat aktivní, protože každý rok i krok se počítá k dobru!“

Onkopochod pod záštitou Městské části Praha 4 je součástí projektu KroKus zdraví. Organizátory projektu jsou ONKO Unie o. p. s. ve spolupráci s VŠTJ Medicína. První letošní pochod se konal začátkem října na stejném místě.

Tímto srdečně zveme všechny pacientky, jejich blízké a přátele, aby svou účastí tuto aktivitu podpořili!
Na pochod se lze zdarma registrovat na stránkách www.onko-unie.cz.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?