Štein trvá na tom, že je jeho odvolání neplatné a dál šéfuje VoZP

26. 9. 2016 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Karel Štein trvá na tom, že je i nadále ředitelem Vojenské zdravotní pojišťovny. Jednání správní rady, která ho na svém jednání odvolala, považuje podle prohlášení zaslaného ČTK za nezákonné.


Proti podobným praktikám se chce Štein bránit všemi dostupnými prostředky. Za nezákonné označilo předtím počínání rady i ministerstvo zdravotnictví.

Devět z 15 členů rady podle informací ČTK odvolalo i svoji předsedkyni Jitku Šebkovou a na její místo zvolila dosavadní místopředsedkyni Lenku Poliakovou. Právě Poliaková, která v radě zastupuje ministerstvo financí, jednání správní rady svolala. Podle ministerstva zdravotnictví jí k tomu ale chybělo oprávnění a u dvou ze členů rady navíc existují právní pochybnosti o oprávněnosti členství.

Rozhodnutí o svém odvolání označil Štein za nevymahatelný akt. „To osvědčují nejméně tři právní stanoviska a dále i zveřejněné stanovisko ministerstva zdravotnictví,“ uvedl v prohlášení. „VoZP ČR budu před těmito nezákonnými praktikami bránit všemi dostupnými prostředky,“ dodal.

Po Šteinově odvolání pověřila rada podle mluvčího Richarda Medka řízením pojišťovny ekonomického náměstka Pavla Koláře, který se už ujal řízení. Novým místopředsedou správní rady byl zvolen brigádní generál Zoltán Bubeník.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?