EUC, zakládající člen ČAPIL, je proti bojkotu svobodného přístupu k lékům

22. 7. 2016 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Tři české subjekty působící ve zdravotnictví – EUC a.s., Apotek s.r.o a PEARS HEALTH CYBER s.r.o. – založily Českou asociaci provozovatelů internetových lékáren „ČAPIL“. Je to dobrovolný a otevřený spolek právnických osob provozujících v ČR elektronický prodej léčiv.


TISKOVÁ ZPRÁVA EUC

Zakládající členové si navzájem konkurují, v ČAPIL je spojuje zájem:

1. Vytvářet a rozvíjet liberální podmínky pro provoz internetových lékáren v zájmu jejich provozovatelů i pacientů.

2. Prosazovat právní normy umožňující nově také prodej Rx léčiv (léků na recept) přes internet.

3. Transparentnost cen OTC léků (ve volném prodeji) a doplatků na Rx léky jejich zveřejněním na internetu (nejen pro pacienty, ale i pro lékaře).

4. Chránit práva pacientů na svobodný přístup k lékům a na bezpečnou zdravotní péči.

EUC vlastní Videolékárnu, která nabízí snadný, rychlý a moderní nákup volně prodejných léčivých přípravků, doplňků stravy, kosmetických přípravků atp. Nabídka lékárenského a doplňkového sortimentu je tvořena zkušenými farmaceuty s dlouholetou praxí a zároveň konzultována s Odbornou radou EUC, která rovněž dohlíží na obsah Videoporadny.

Jan Hůlek, ředitel GA & PR EUC: „EUC reálně buduje elektronické zdravotnictví. Ať už je to objednávání se k lékaři přes internet či služby naší Videolékárny. To si chválí lidé z různých sociálních skupin: z odlehlejších částí ČR, imobilní, rodiče s dětmi i ti, kteří jsou zvyklí být online a ovládat svou spotřebu a své aktivity odkudkoli přes internet. Staráme se o statisíce pacientů s chronickým onemocněním, pro něž je vyzvedávání pravidelných a opakujících se léků jen v kamenné lékárně zátěží. Víme, že by ocenili i možnost obstarat si online také léky na recept. Teď jde jen o to přesvědčit o výhodách této služby, běžné v řadě evropských zemí, také zákonodárce. Jsme připraveni se názorově střetnou s těmi, kdo vývoj v oblasti zdravotnické péče poskytované online blokují.“

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?