Benefiční výstava Art for Heart podpoří Nadační fond Africké srdce

5. 12. 2016 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Benefiční výstava Art for Heart se uskuteční v úterý 6. prosince 2016 ve Výstavní síni Mánes od 19:00. Mediálním partnerem akce je Medical Services Mladé fronty.


V České republice se ročně narodí asi 500 dětí se srdeční vadou. Většinu vad lze dnes upravit operačním nebo katetrizačním výkonem. Jsou ovšem oblasti na světě, kde je výskyt podobných komplikací mnohonásobně vyšší a účinná pomoc neexistuje. I z tohoto důvodu vznikl Nadační fond Africké srdce, který chce zajistit účinnou a dlouhodobou pomoc dětem se srdečními problémy tam, kde není zdravotnictví na takovém stupni rozvoje jako v České republice. V prosinci letošního roku se na jeho podporu uskuteční benefiční výstava v pražském Mánesu s názvem Art for Heart.

Benefiční výstava Art for Heart se uskuteční v úterý 6. prosince 2016 ve Výstavní síni Mánes od 19:00. Představí se na ní díla předních umělců generace 70. a 80. let, autorů porevoluční výtvarné éry a díla nastupující generace českých vizuálních umělců jako jsou Michael Rittstein, Kurt Gebauer, Vladimír Kokolia, Pasta Oner, Jan Kaláb, Michal Škapa, Adam Kašpar, Samuel Paučo a další. Výtěžek z výstavy bude věnován na konto Nadačního fondu Africké srdce a přímou pomoc dětem se srdečními problémy v rozvojových zemích. „Cílem akce je především představení činnosti Nadačního fondu v průběhu prvního půl roku od jeho vzniku. Za tu dobu byla financována léčba desítky dětských pacientů v africkém Súdánu a také studijní program pro studenty medicíny z univerzity v Chartúmu. Chceme s výsledky seznámit širokou veřejnost a představit také plány na rok 2017,“ říká prof. MUDr. Josef Kautzner, CSc., FESC, přednosta Kliniky kardiologie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a spoluzakladatel Nadačního fondu Africké srdce.

„Touto akcí chceme více zviditelnit aktivity, které v rámci nadační činnosti děláme a plánujeme. Rádi bychom proto touto cestou pozvali všechny, kterým není lhostejný osud těch, kteří se neobejdou bez naší pomoci,“ dodává prof. MUDr. Miloš Táborský, Ph.D., FESC, MBA, předseda České kardiologické společnosti a člen správní rady Nadačního fondu Africké srdce.

Nadační fond Africké srdce
- Fond vznikl letos v červnu přímou iniciativou lékařů pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) – prof. MUDr. Josefa Kautznera, CSc., FESC, přednosty Kliniky kardiologie a MUDr. Michala Pazderníka, lékaře kliniky a ex předsedy pracovní skupiny Kardio 35 při České kardiologické společnosti (ČKS). Současně získal aktivní podporu prof. MUDr. Miloše Táborského, Ph.D., FESC, MBA, předsedy ČKS.

Cílem nadace je:

o Účinná pomoc v léčbě vrozených srdečních vad v Africe.

o Studijní programy v České republice pro africké studenty medicíny.

o Mise mladých českých kardiologů v rozvojových zemích světa

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?