Ludvíkovi na ministerstvu pomůže Danková a Prymula

8. 12. 2016 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Na ministerstvu bude na externí dohodu pomáhat mluvčí Fakultní nemocnice v Motole Pavlína Danková. Nově tam působí také bývalý ředitel královéhradecké nemocnice Roman Prymula.


Novému ministrovi zdravotnictví Miloslavu Ludvíkovi (ČSSD) bude na úřadě pomáhat mluvčí Fakultní nemocnice v Motole Pavlína Danková, externí dohodu s ní uzavře tiskový odbor. Na ministerstvu už také působí bývalý ředitel královéhradecké nemocnice Roman Prymula. Oba budou mít zatím smlouvy na měsíc. Na dotaz to sdělila mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová. Naopak skončit by mělo 14 poradců, s kterými má úřad v současnosti smlouvu.

Mluvčí připomněla, že tým ministerstva zdravotnictví je určen služebním zákonem a ministr může obměnit jen politický kabinet. „Pan ministr nepočítá s zásadním rozšířením okruhu spolupracovníků, přivedl zatím pouze jako odborného poradce Romana Prymulu. Naopak neobnoví žádné poradenské smlouvy původnímu týmu externích poradců. Ty vyprší v prosinci tohoto roku a nebudou obnoveny,“ uvedla Čechová. Celkem by mělo skončit 14 poradců.

Prymula už na ministerstvu působí, podle mluvčí má dohodu o provedení práce s hodinovou odměnou 500 korun. Danková, která zůstává mluvčí Motola, bude mít dohodu o provedení práce s tiskovým odborem s odměnou 250 korun za hodinu. Oba by podle mluvčí zatím měli mít smlouvy na jeden měsíc.

Na ministerstvu ale asi skončí dvě odborné náměstkyně, které podléhají státní správě. Ministr Ludvík minulý týden požádal státního tajemníka o redukci počtu odborných náměstků. Návrh takzvané systemizace v pondělí vláda odložila s tím, že má Ludvík navržené změny podrobněji zdůvodnit. Čechová ČTK napsala, že ministerstvo už podrobnější zdůvodnění má, s argumenty chce ale nejdříve seznámit vládu. Náměstkyně považují kroky za účelové, chtějí se proti nim bránit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?