Výstava obrázků a příběhů „nedoklubátek“

27. 1. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Po celý leden můžete v pražském OC Šestka navštívit výstavu „Dítě nedonošené nerovná se postižené“ a dopřát si tak pohlazení pocitem sdílené lásky a naděje. Právě ta je tady takřka hmatatelná.


Pořadatelem výstavy je Nedoklubko, celorepublikově působící občanské sdružení, jehož cílem je pomoc předčasně narozeným dětem a jejich rodinám. Činnost sdružení je založena na dobrovolnictví a není financována z žádných státních zdrojů. Členy Nedoklubka jsou většinou maminky, ale i tatínkové takto narozených dětí. Společně se snaží ostatním rodičům takových dětí zajistit dostatek informací, předávat jim své dobré i špatné zkušenosti, podpořit ostatní psychicky i emočně.

Protože maminky „nedoklubátkům“ také rády čtou, vydaly (nejen pro ně) už druhou knížku „Pohádek pro kulíšky“. Nová knížka pohádek vyšla v prosinci, její křest a setkání rodičů „nedoklubátek“ se pak konal 18. ledna v rámci výstavy v OC Šestka. Nyní sdružení spouští projekt „Nejste v tom sami“. O něm organizátorky říkají, že zapojit se může každý rodič se svým děťátkem a dodat tak sílu a naději všem rodičům, kterým se miminko narodilo mnohem dříve, než se správně mělo vyklubat. Více informací: www.nedoklubko.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?