Areál benešovské nemocnice by v budoucnu měly hlídat kamery

23. 5. 2017 7:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Benešovská nemocnice chce lépe zabezpečit svůj areál. V minulých měsících ho nově oplotila a chystá instalaci kamerového systému, který bude napojen na centrální bezpečnostní pult,


Do přípravy sítí kamerového systému včetně sloupů a rozvodů nemocnice investovala ze svých zdrojů dva miliony korun. Nataženo bylo téměř 2,5 kilometru kabelu a rozmístěno 25 čtyřmetrových sloupů po celém areálu. Další fází projektu má být instalace bezpečnostních kamer a napojení na centrální bezpečnostní pult.

Kamerová zařízení se budou spouštět, pokud zaregistrují pohyb, a budou schopna i v noci okamžitě podat informaci do datového centra. „Bezpečnost je pro nás jednou ze zásadních priorit. Zvláště pak v dnešní době, kdy lze počítat i s eventuálními mimořádnými hrozbami,“ uvedl člen představenstva Luboš Balata.

Benešovská nemocnice má spádovou oblast se 120.000 obyvateli, v turistické sezoně je to až čtvrt milionu lidí. Poskytuje péči pacientům z Benešovska, Voticka, Vlašimska, Sedlčanska, Sázavy a okolí a okresů Praha-východ, Praha-západ a Tábor.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?