Auditoři v interním dokumentu kritizují VZP: Zrušte tendr pro exministra Němce za 120 milionů

29. 4. 2011 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Němec a s ním další čtyři právnické firmy podle čerstvého rozhodnutí VZP vyhráli zakázku na dodávku počítačového programu na vymáhání pohledávek. Jenže i interní dokumenty pojišťovny se diví, proč chce VZP koupit software od právníků, tedy lidí mimo branži.


Je to jen pár vět, ale mohou bývalého ministra Pavla Němce odstřihnout od obchodu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou za 120 milionů.

Němec a s ním další čtyři právnické firmy podle čerstvého rozhodnutí VZP vyhráli zakázku na dodávku počítačového programu na vymáhání pohledávek. Jenže i interní dokumenty pojišťovny toto rozhodnutí silně zpochybňují.

Experti z PricewaterhouseCoopers, jejichž audit Hospodářské noviny získaly, totiž kritizují přesně to, co je na celém tendru nejokatější: proč chce pojišťovna nakoupit software od právníků, tedy lidí mimo počítačovou branži.

„Skutečnost, že jako dodavatel vystupuje skupina relativně mnoha subjektů bez adekvátních odborných zkušeností v oblastí informatiky, může vést ke zvýšení rizika organizačních problémů, případných konfliktů na straně dodavatele a soutěžních sporů, které by mohly ohrozit úspěch projektu,“ upozorňují auditoři a doporučují celý tendr zrušit.

Ostatně v tom jsou zajedno s částí poslanců, kteří sedí ve správní radě pojišťovny. Také oni jsou k zakázce krajně nedůvěřiví

Celý článek najdete na serveru iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?