Bárta se s ČLK sejde znovu, na reformě se chce výrazně podílet

8. 12. 2010 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr dopravy Vít Bárta se seznamuje s problémy ve zdravotnictví, další schůzku se zástupci ČLK chystá již na zítřek, poté zveřejní detailnější informace. „Věci veřejné jsou součástí koalice, podporujeme reformní kroky a na zdravotní reformě se chceme výrazným dílem podílet,“ uvedla pro Zdraví.Euro.cz Bártova tisková mluvčí Květa Kočová.


Připravujete zdravotnickou reformu Věcí veřejných, na čem by tato reforma měla stát?

Ano, Věci veřejné jsou součástí koalice, podporujeme reformní kroky a na zdravotní reformě se chceme výrazným dílem podílet. Spolu s panem poslancem Štětinou, který se zdravotnictvím dlouhodobě zaobírá a s předsedou strany Radkem Johnem se ve čtvrtek sejdeme se zástupci ČLK ve sněmovně. Poté představíme detailnější informace o připravované zdravotnické reformě.

S prezidentem ČLK jste se již jednou sešel, co tato schůzka přinesla?

Česká lékařská komora, respektive její vedení nás oslovilo se žádostí o schůzku, na které se chtěli věnovat iniciativě Děkujeme, odcházíme. Věci veřejné se iniciativou rozhodně budou zabývat, je třeba ji zanalyzovat, hledat důvody, proč chtějí lékaři odcházet do ciziny, v jakém množství a zda by se tak nedělo i bez této iniciativy. Je třeba zhodnotit celý zdravotnický systém a dojít ke shodě i s spolu s představiteli zdravotníků, poté předložit cesty jak nejvhodněji celou situaci řešit. Dále jsme se shodli na tom, že je třeba řešit lékovou politiku a zaměřit se obecně na transparentnost zdravotnictví.

Chystáte kvůli reformě i další schůzky?

Jak již bylo výše zmíněno, schůzka se uskuteční tento čtvrtek v 16. 00 hod. na parlamentní půdě.

Kdy by měla být reforma hotová?

Tyto a další informace sdělíme ve čtvrtek, po poradě se zdravotnickými experty Věcí veřejných.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?