Chrudimská nemocnice nebude zrušena ani sloučena

27. 5. 2010 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Chrudimská nemocnice nebude sloučena s jinou ani nebude zrušena. Zaměstnance nemocnice o tom ujistili hejtman Radko Martínek (ČSSD) a radní zodpovědná za zdravotnictví Markéta Tauberová (ČSSD).


Představitelé kraje zvolili diskusi přímo se zaměstnanci k tomu, aby vyvrátili spekulace o tom, že kraj s nemocnicí v Chrudimi nepočítá, jak se snaží naznačit někteří chrudimští radní. Důvodem mají být dohady okolo rekonstrukce centrální sterilizace.

„Nemám rád, když se do prostředí nemocnice plete politika. Se starostou Čechlovským jsem probíral postoj kraje, proto mě překvapují jeho reakce, které zcela zbytečně vyvolávají neklid,“ uvedl hejtman Martínek.

O tom, zda bude centrální sterilizace v Chrudimi, nebo v Pardubicích, rozhodne analýza, která posoudí ekonomiku investice, provozní náklady a lékařský význam. „Žádná z variant nesmí v žádném případě zhoršit komfort nemocnic. Výsledky nezávislého rozboru zveřejníme,“ slíbil hejtman.

„Nikdy jsme neuvažovali o tom, že sloučíme chrudimskou nemocnici s jinou. Uvědomujeme si, že zdravotníci této nemocnice potřebují pro svou práci jistotu, a tu jim zaručujeme,“ potvrdila hejtmanova slova radní Tauberová.

„Chrudimská nemocnice má stabilizované místo, zdravotnictví je pro nás důležité jako celek,“ ubezpečila radní lékaře, zdravotní sestry a ostatní pracovníky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?