Cikrt přiznal podíl viny na volební prohře ODS

18. 12. 2008 9:46
přidejte názor
Autor: Redakce
Mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt přiznal svůj podíl na vítězství sociálních demokratů v podzimních volbách. Cikrt v televizním pořadu Narovinu v brněnské TVB1 přiznal, že na ministerstvu nedokázali vysvětlit veřejnosti reformu ministra Tomáše Julínka...


(ODS).

Vinu na prohře ODS ve volbách nesou ale všichni, řekl Cikrt. Jestliže se mnozí partneři od reforem a poplatků již před volbami distancovali, nelze se podle něj divit, že ČSSD uspěla. Ocenil také profesionalitu předvolební kampaně ČSSD a jednotnost jejích účastníků. „Voliči jsou v Česku citliví na nejednotnost strany,“ dodal.

I přes častou kritiku si ale Cikrt myslí, že Julínek je pro premiéra Mirka Topolánka nejlepší ministr jeho vlády. „Premiér oceňuje práci Tomáše Julínka, v tom problém není, ale koaliční vláda je o dohodě s partnery,“ řekl Cikrt. Ostře se naopak pustil do jihomoravského hejtmana Michala Haška. Ten v předchozím díle pořadu Natvrdo označil ministra Julínka za hlupáka. Cikrt na to však reagoval poměrně ostře. „Když si představím, jací ministři tu byli za sociální demokracie, tak ani Mickey Mouse by nebyl hloupější než oni,“ řekl.

Podle Cikrta je Hašek ale mazaný chlap. „Já ho vidím jako možná budoucího šéfa sociální demokracie,“ uznal Cikrt. Proto je podle něj hloupé, aby takto Hašek mluvil, navíc z pozice hejtmana.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?