Dětská chirurgie v Pardubicích má po 50 letech nové prostory

9. 1. 2017 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Dětská chirurgie v pardubické nemocnici se po 50 letech přestěhovala do nových prostor. Původní budova vznikla na začátku minulého století a připravuje se její demolice.


Ambulance a lůžková část je nově v budově chirurgie, rekonstrukci nemocnice za necelých osm milionů korun dokončila loni. Pacientům slouží od začátku letošního roku. Podle náměstka hejtmana Romana Línka se již nevyplatilo do staré budovy investovat.

Ambulance má prostornou čekárnu a je v suterénu západní části budovy chirurgie. Lůžková část sídlí ve východním křídle v prvním patře. Interiéry mají nový nábytek, stěny mají barevné dětské motivy. Dětští pacienti mají k dispozici hernu.

Původní dětská chirurgie byla izolovaná od dalších pracovišť, což se přestěhováním změnilo. „Všechna oddělení a pracoviště včetně centrálních operačních sálů jsou nyní ve dvou navzájem průchozích budovách. To je pro naši práci, ale i pro komfort pacientů hodně důležité,“ uvedl přednosta chirurgické kliniky Jiří Šiller.

Dětská chirurgie byla v Pardubicích zřízena v roce 1967, lůžkovou část získala v roce 1972. Ročně lékaři ambulantně ošetří zhruba 10.000 pacientů, z toho asi 3000 dětí s úrazy. Přibližně tisícovku pacientů do 19 let hospitalizují a s nimi i 300 dospělých jako doprovod.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?