Dvaadvacet starostů požaduje zachování sokolovské nemocnice

27. 11. 2009 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Dvaadvacet starostů měst a obcí na Sokolovsku dnes vyzvalo vedení Karlovarského kraje, aby dodrželo usnesení zastupitelstva a zachovalo sokolovskou nemocnici.


Spolu s nemocnicí v Karlových Varech a v Chebu je součástí Karlovarské krajské nemocnice. Hejtman Josef Novotný ČTK řekl, že obavy starostů chápe, ale že uzavření nemocnice v Sokolově určitě nehrozí.

Starostové v prohlášení upozornili na to, že likvidace sokolovské nemocnice nebo její přeměna na zařízení následné péče výrazně zhorší zdravotní péči a její dostupnost pro obyvatele Sokolovska.

Pokus o její zrušení byl podle nich snahou hnutí Doktoři. „Sokolovskou nemocnici nikdo zavřít nechce, teď už tedy určitě ne. Naším prvořadým úkolem je nyní stabilizovat všechny tři stávající nemocnice,“ poznamenal hejtman.

Podotkl, že usnesení zastupitelstva bude dodrženo a potvrdil rovněž ochotu kraje nadále jednat o případné stavbě nové krajské nemocnice s těžební firmou Sokolovská uhelná. Její vybudování je ovšem otázkou vzdálenější budoucnosti.

Právě rozdílné názory na koncepci zdravotnictví a jeho další fungování vedly k pondělnímu rozpadu vládnoucí koalice v Karlovarském kraji, ve které zůstala po odchodu Doktorů jen ČSSD a KSČM.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?