Dvě Alzheimercentra nejspíš končí, VZP s nimi rozvázala smlouvu

8. 11. 2012 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) přestane příští rok od dubna proplácet ošetřovatelskou a rehabilitační péči v Alzheimercentru ve Filipově a ve Zlosyni. Vypověděla těmto zařízením totiž smlouvu. Zdůvodnila to tím, že střediska opakovaně nespolupracovala při kontrolách čerpání peněz ze systému zdravotního pojištění.


ČTK o tom informoval mluvčí VZP Jiří Rod. Podle něj je výpovědní lhůta pětiměsíční a začala 1. listopadu.

„Důvodem ukončení smluvního vztahu mezi Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a poskytovateli zdravotních služeb Alzheimercentrum Filipov a Alzheimercentrum Zlosyň je opakované neposkytnutí nezbytné součinnosti k výkonu kontrolní činnosti, prováděné v souladu se zákonem o veřejném zdravotní pojištění,“ uvedl mluvčí.

VZP podle něj o ukončení smlouvy s pojišťovnou bude informovat všechny lékaře, kteří zdravotní péči klientům obou center předepisují. Rod uvedl, že pojišťovna pro své pojištěnce zajistí péči u jiných poskytovatelů služeb v regionu. „Mělo by se přednostně jednat o poskytovatele z řad praktických lékařů pro dospělé a zařízení domácí zdravotní péče, sítě ambulantních specialistů a lůžkových zdravotnických zařízení,“ upřesnil mluvčí.

Společnost Alzheimercentrum provozuje několik zařízení v Česku i v cizině. Specializují se na ošetřovatelskou péči o pacienty s Alzheimerovou chorobou či demencí. Nabízejí také ubytování.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?