Exnáměstek primátora Rychnovský končí v čele brněnské nemocnice

23. 12. 2010 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve funkci ředitele Nemocnice Milosrdných bratří v Brně skončí Daniel Rychnovský (KDU-ČSL). Bývalý primátorův náměstek neobhájil post ve výběrovém řízení. Radní místo něj jmenovali ředitelem rovněž městského zastupitele Josefa Drbala (TOP 09).


Drbal dnes působí na krajském hejtmanství, vede odbor zdravotnictví a hejtmanovu kancelář. V obou funkcích skončí, potvrdil ČTK. Rychnovský je jednou z tváří bývalé radniční koalice v čele s ČSSD. Po volbách vyjádřil preferenci pravostředové koalici s ODS a TOP 09, což kritizovali sociální demokraté. Jeho záměr nevyšel, pravostředová koalice v čele s ODS nevznikla, koalici nakonec uzavřeli sociální a občanští demokraté. Dohoda poslala lidovce poprvé po zhruba 20 letech na brněnské radnici do opozice.

Končící ředitel označil výsledek konkurzu za politicky motivovaný. „Domnívám se, že to má politické pozadí, protože ta rychlost, se kterou to bylo provedeno, a ta horlivost, s jakou ta věc byla nastartována, mi nepřipadá jako standardní proces,“ řekl ČTK. Vrátí se prý k práci lékaře a bude působit jako řadový chirurg. Zpočátku na ambulanci. „Dlouho jsem nebyl na operačním sále,“ vysvětlil.

Rychnovský skončí v nemocnici k 31. prosinci. Drbal ho nahradí o den později. Post ředitelky jedné z městských poliklinik naopak obhájila Rut Svobodová, dodal Žára.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?