Frýdek-Místek má nové porodní a novorozeneckého oddělení

16. 5. 2017 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Frýdku-Místku má nově rekonstruované porodní a novorozeneckého oddělení, jehož modernizace stála 10,4 milionu korun. Většinu nákladů uhradil Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem nemocnice, řekla mluvčí zdravotnického zařízení Jolana Filipová.


Lůžkové porodní oddělení bylo přesunuto ze čtvrtého do třetího patra bloku C, což znamená, že je nyní přímo propojeno s porodními sály. „Odpadla tak nutnost přejíždět do jiného patra výtahem, což bylo leckdy pro maminky nepohodlné,“ řekl primář gynekologicko-porodního oddělení Martin Němec.

Rodičky mají k dispozici dva nadstandardní pokoje, z nichž jeden je i s bezbariérovou koupelnou. Všechny pokoje mají opravené sociální zařízením a jejich součástí je i televizor či pokrytí wifi připojením. Při několikaměsíční rekonstrukci se zvětšila také společenská místnost pro návštěvy a vybudována byla rovněž nová sesterna.

„Maminkám nadále pomáhají a radí všechny sestřičky, ale navíc je nyní během dne přítomna sestra, která se věnuje pouze problematice kojení a může tak účinně pomoci všem maminkám, které to potřebují,“ uvedla primářka dětského a novorozeneckého oddělení Sylva Gistingerová. Rekonstrukce novorozeneckého oddělení začala v červenci loňského roku.

„Ročně se v naší porodnici narodí přes tisíc miminek a my bychom si přáli, aby se maminkám u nás líbilo. Připravujeme pro ně dny otevřených dveří, nabízíme nově zpracované předporodní kurzy a cvičení s fyzioterapeutkou, každou středu mohou i s partnerem přijít na informační schůzku s rychlokurzem předporodní přípravy a prohlídkou porodního oddělení a porodního sálu. Dále jsme navázali spolupráci s paní Evou Kiedroňovou, uznávanou odbornicí na péči o dítě a jeho vývoj,“ řekla vrchní sestra gynekologicko-porodního oddělení Eva Šprlová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?