Hlavní město rozdělí mezi pražské nemocnice zhruba 1,6 milionu Kč

14. 3. 2017 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Hlavní město rozdělí mezi pražské nemocnice zhruba 1,607 milionu korun. Peníze jsou určeny na nákup přístrojů a modernizaci lékařské pohotovostní služby. Přidělení peněz schválili pražští radní. Pražské pohotovosti loni ošetřily 140.788 pacientů, což je o několik stovek lidí víc než předloni.


V Praze byla loni pohotovost na sedmi místech a město na její provoz vyčlenilo 20,5 milionu korun.

Nejvíce peněz dostane Fakultní nemocnici v Motole. Na koupi ultrazvukového přenosného přístroje, dvě sondy, EKG a infuzní pumpy dostane přes 700.000 korun. Přístroje pomohou zajistit rychlejší diagnostiku a zrychlí a zkvalitní péči.

Ústřední vojenská nemocnice z poskytnuté dotace zakoupí přístroj pro záznam a přenos EKG za 150.000 korun. Nemocnice Na Bulovce si pořídí streptest pro rychlou diagnostiku streptokokové infekce, ultrazvukový přístroj pro akutní diagnostiku a alkoholtester.

Nové vybavení si pořídí také Thomayerova nemocnice, která zakoupí diagnostický přístroj, analyzátor moči nebo EKG za 120.000 Kč. Zaplatí z nich rovněž žaluzie do ambulancí na pohotovosti.

Pohotovost v Praze funguje ve čtyřech fakultních nemocnicích a dále pak v Thomayerově nemocnici, Nemocnici Na Bulovce a Městské poliklinice Praha. Nejčastěji přijímala pacienty nemocnice v Motole, s bolavými zuby se lidé vydávali nejčastěji do Městské polikliniky Praha.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?