Hodonín prominul tamní nemocnici milionový dluh

18. 12. 2008 9:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Radnice obdobně řešila třímilionovou půjčku nemocnici z roku 1995. Před pěti lety ji zdravotnickému zařízení prominula. Nemocnice je v majetku Jihomoravského kraje. Město do ní za uplynulých 13 let investovalo 5,5 milionu korun. Celkový stav nemocnice se zlepšuje...


Hodonín prominul tamní nemocnici milionový dluh. Zdravotnické zařízení se s ním snažilo vypořádat už od roku 2003. Krajské nemocnici se ale nedařilo, a každý rok proto musela město žádat o prodloužení splatnosti půjčky. ČTK to dnes řekla hodonínská místostarostka Milena Grauová. Město nemocnici dlouhodobě podporuje. Proto nyní také půjčku prominulo.

Radnice obdobně řešila třímilionovou půjčku nemocnici z roku 1995. Před pěti lety ji zdravotnickému zařízení prominula. Nemocnice je v majetku Jihomoravského kraje. Město do ní za uplynulých 13 let investovalo 5,5 milionu korun. Celkový stav nemocnice se zlepšuje. Přesto nemocnice potřebuje modernizaci.

Radnice v minulosti spolufinancovala rekonstrukci lůžkového oddělení. Poskytla i dary na zakoupení nových postelí. Snažila se v nemocnici udržet také porodnici, což se ale nezdařilo.

V uplynulých dnech nemocnici přijel zkontrolovat nový jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Příští rok by totiž nemocnice měla z rozpočtu kraje získat na modernizaci 24 milionů korun. Inspekce nezjistila žádné problémy.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?