Hradec versus Vrchlabí

17. 12. 2008 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Okresní výkonný výbor sociální demokracie v Hradci Králové nesouhlasí se záměrem hradeckého vicehejtmana Vladimíra Drymla (ČSSD), aby kraj koupil nebo si pronajal Českoněmeckou horskou nemocnici ve Vrchlabí na Trutnovsku...


Předsedkyně OVV Hana Orgoníková usnesení výboru odmítla komentovat s tím, že se jedná o vnitřní stranickou záležitost. „Tímto usnesením jsme rozhodně neřekli, že bychom služeb nemocnice nechtěli využívat,“ řekla a dodala, že nákup či pronájem nemocnice neměla strana ve volebním programu.

V usnesení je napsáno, že OVV žádá krajské zastupitele, aby nepodporovali převedení nemocnice ve Vrchlabí do majetku či do pronájmu kraje.

Dryml, který je stále ředitelem nemocnice a po říjnových volbách se stal v královéhradeckém kraji za zdravotnictví zodpovědný, usnesení nehodlá respektovat. „To není vnitrostranická záležitost, protože se týká pětatřiceti tisíc obyvatel Vrchlabska. Bez znalosti věci se neználkové z Hradce snaží ze stranických pozic, za použití metod aparátčíků minulého režimu, ovlivňovat svobodně zvolené krajské zastupitele,“ rozzlobil se Dryml.

Podle jeho slov jsou zmíněným usnesením pobouřeni také členové místní organizace ČSSD ve Vrchlabí, stejně jako okresní organizace na Trutnovsku. „Považují to za poškozování zájmů ČSSD lidmi z Hradce, kteří místní problematiku neznají. Nejsem figurka, s níž mohou stranické sekretariáty posouvat. Voličům škodit nehodlám,“ řekl Právu Dryml.

Vrchlabská nemocnice pod jeho vedením jako jediná v České republice nevybírá regulační poplatky od pacientů mladších 18 let. Známá je i svými spory s VZP. Vicehejtman tvrdí, že pokud kraj nemocnici nezachrání, její majitel, jímž je podnikatel Alexandr Seidl, ji uzavře. „A desítky tisíc lidí ztratí dostupnou zdravotní péči,“ tvrdí Dryml.

Jiří Bednář, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?