Hradišťská nemocnice staví objekt pro mikrobiologii a imunologii

1. 7. 2015 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Uherskohradišťská nemocnice začala stavět přístavbu k budově klinické biochemie. Přestěhuje se do ní oddělení klinické mikrobiologie a imunologie.


Důvodem stěhování je snaha sloučit provoz nemocničních laboratoří do jedné budovy a postupně opustit dnes již téměř prázdnou východní část areálu, řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Stavba si vyžádá necelých 19 milionů korun.

„Součástí stavebních úprav je rovněž zateplení obvodového pláště a střechy stávající budovy oddělení klinické biochemie, výměna okenních a dveřních výplní a oprava silnoproudé elektroinstalace a kanalizace,“ uvedl projektový manažer nemocnice Pavel Lečbych. Pokud stavební práce půjdou podle plánu, vše by mělo být hotovo do konce tohoto roku, podotkla mluvčí.

Nemocnice letos chystá také přístavbu k transfuzní stanici. „Do ní by se měla přestěhovat hematologická ambulance, která zatím sídlí u již zrušeného starého vjezdu do nemocnice. V současné době se vyřizuje stavební povolení, samotná stavba by měla být zahájena ve druhé polovině srpna,“ uvedla Lipovská.

Loni nemocnice dokončila stavbu centrálního pavilonu za 470 milionů korun, do kterého se přesunuly chirurgické obory. Nemocnice v posledních letech hospodaří nejlépe ze čtyř nemocnic zřizovaných Zlínským krajem. Loni skončila se ziskem přesahujícím deset milionů korun, letos na konci května byla v plusu 10,5 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?