Jihočeské nemocnice letos investovaly do rozvoje 818 mil. Kč

7. 10. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Osm jihočeských nemocnic letos investovalo do modernizace svých objektů a přístrojového vybavení více než 800 milionů korun. Největší objem peněz směřoval do českobudějovické nemocnice, která letos investovala do různých projektů přes 500 milionů korun.


ČTK o tom informoval Petr Pokorný z oddělení vnějších vztahů a zahraniční spolupráce kanceláře hejtmana. Jediným akcionářem nemocnic je Jihočeský kraj.

Letos například začala v českobudějovickém areálu výstavba nového perinatologického centra za více než 200 milionů korun. V Táboře zase dokončili výstavbu centrálního pavilonu za 188 milionů korun.

„Z jihočeských nemocnic se stává kvalitní tým v podobě spolupracujících a vzájemně se doplňujících zdravotnických zařízení. To se projevuje například při vyjednávání se zdravotními pojišťovnami, ministerstvem zdravotnictví, dodavateli, při investicích i při plánování léčebné péče,“ uvedl hejtman Jiří Zimola (ČSSD).

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 37 milionů korun. Za šest let investovaly do svého rozvoje 3,4 miliardy korun. Většinou šlo o peníze z dotací Evropské unie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?