Jihočeské nemocnice se zatím nedohodly na nový smlouvách s VZP

16. 11. 2012 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Jihočeském kraji se zatím nedohodly na nových smlouvách s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Sporným bodem se dnes stalo jednání ohledně prachatické ortopedie, řekl ČTK mluvčí VZP pro Jihočeský kraj Viktor Lavička. Prachatická ortopedie prý nemá v plánech VZP zajištěnou budoucí existenci, stojí v mailu, který Jihočeské nemocnice a. s zaslaly ČTK.


„Domluvili jsme se, že v jednání, které dnes bylo konstruktivní a klidné, budeme pokračovat 26. listopadu,“ uvedl Lavička.

VZP dnes jednala se zástupci sedmi jihočeských nemocnic o smlouvách s celkem jednadvaceti odděleními. Ve dvaceti případech se domluvila na podobě nových pětiletých kontraktů se zdravotnickými zařízeními. Podpisu smlouvy však brání nejasnosti kolem prachatické ortopedie.

Pojištovna dlouhodobě tvrdí, že tamní oddělení nesplňuje doporučení pro provozování tohoto oboru. „Pro Jihočeský kraj jde přitom o věc zcela zásadní, připomeňme, že petici za zachování péče v prachatické nemocnici v dosavadním rozsahu podepsalo do této chvíle více než 15 000 občanů. Kvalitu tamní ortopedie ocenila i Česká ortopedická společnost,“ stojí v prohlášení Jihočeských nemocnic.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?