Jiří Fojtík v KKN definitivně končí

2. 3. 2010 8:59
přidejte názor
Autor: Redakce
Bývalý generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice, a.s., Jiří Fojtík zařízení definitivně opouští. Odmítl i nabízenou funkci ekonomického ředitele.


Do čela představenstva, z kterého byl Fojtík také odvolán, byl včera nově jmenován krajský radní pro zdravotnictví Václav Larva (ČSSD). Fojtík odmítl nabízenou funkci ekonomického ředitele a v nemocnici končí definitivně k 3.3. Jeho pozici dočasně zastává ekonomická ředitelka Ivana Svobodová.

„Zatím řízení povedou stávající struktury spolu s představenstvem, ale jen do příštího týdne, kdy bude další jednání a problematikou se budeme opět zabývat,“ uvedl pro Zdraví.Euro.cz krajský radní Václav Larva. Zda bude na funkci generálního ředitele vypsáno výběrové řízení tedy zatím není jasné.

Jmenování krizového managementu odloženo

Na mimořádném jednání se mělo představenstvo zabývat i návrhem na jmenování krizového managementu, který by dočasně vedl krajskou akciovku, která slučuje nemocnice v Karlových Varech, Chebu a Sokolově. „Tento bod jsme zatím odložili a vrátíme se k němu příště,“ uvedl dále Larva.

Dodal, že na jednání bylo dále dohodnuto svolání pracovní porady všech primářů, sejít by se měli 15. března. „Chceme svolat střední managerský personál, primáře, radní, managery přes sesterskou péči i hejtmana a říci si, co bude dál a jaká je situace,“ doplnil Larva.

Další z mnoha odvolání

Fojtík vedl nemocnici od ledna 2008, kdy se po masivních protestech zdravotníků vyměnilo vedení akciové společnosti. Byl jmenován předsedou představenstva a výkonným ředitelem, později byl dočasně pověřen funkcí generálního ředitele. Slibovaného výběrového řízení na tuto funkci se ale už nedočkal.

Odvolání Fojtíka předcházely i další změny ve vedení nemocnic. Po odchodu hnutí Doktoři za uzdravení společnosti z krajské koalice a odvolání radní pro zdravotnictví Bereniky Podzemské (Doktoři) byl odvolán nejprve lékařský ředitel Filip Berger (také z hnutí Doktoři) a pak i lékařský náměstek nemocnice v Karlových Varech Roman Brázdil. Oba za neuspokojivé výsledky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?