Karlovarská krajská nemocnice začne vymáhat dlužné poplatky

23. 5. 2011 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarská krajská nemocnice a.s. (KKN) začne od září soudně vymáhat nezaplacené regulační poplatky. Do konce srpna nabídla dlužníkům čas na zaplacení dluhů.


Objem nezaplacených poplatků totiž stoupá, informovala mluvčí KKN Zdeňka Marková.

„Karlovarská krajská nemocnice eviduje v současné době pohledávky za nezaplacené regulační poplatky ve výši zhruba 1,13 milionu korun. Všichni dlužníci obdrželi upomínku, v některých případech i dvě. Přesto dlužná částka zůstává veliká a nemocnice hledá cestu, jak dále postupovat. V současnosti se řeší starší pohledávky, na které nebylo přes upomínky nijak reagováno,“ uvedla Marková.

V těchto případech bude podle mluvčí KKN nucena přistoupit k vymáhání soudní cestou, případně k exekučním řízením. Zvažuje se také možnost odprodeje pohledávek za nominální hodnotu.

Krajská nemocnice, sdružující nemocnice v Chebu a Karlových Varech, proto apeluje na pacienty, aby své závazky co nejdříve uhradili. „V případě nepříznivé finanční situace a vyšších částek například za hospitalizaci je možné domluvit se s právníkem KKN na splátkovém kalendáři. Vždy je však třeba k této věci přistupovat zodpovědně, aby se předešlo pozdějším nepříjemným situacím, které netěší nikoho,“ dodala Marková.

Pokud dlužníci do konce srpna dluh uhradí nebo si domluví formu a výši splátek, nebude již přikročeno k dalším sankcím. „Od 1. září však bude postupováno soudní cestou se všemi důsledky, které z toho vyplývají,“ dodala Marková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?