Karlovarský kraj dá letos do nemocnic přes 250 milionů korun

16. 3. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj letos investuje do svých nemocnic v Karlových Varech, Chebu a Sokolově přes 250 milionů korun. Největší podíl na investicích budou mít stavební úpravy, desítky milionů ale budou stát i nové přístroje, zejména lineární urychlovač pro chebskou nemocnici, řekl ČTK náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik (ČSSD).


Nejvýznamnější stavební akce čeká nemocnici v Karlových Varech, kde začaly práce na centralizaci za téměř 100 milionů korun. Postupně se při ní přesunou oddělení, která byla zatím rozeseta po rozsáhlém areálu nemocnice, do jednoho objektu pavilonu B. „Stavba zahrnuje i přístavbu jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad část pavilonu B a také nástavby pro ORL,“ uvedl Pánik.

Stavba, která měla začít už loni, ale nabrala hned zpočátku zpoždění a stavaři mohli začít pracovat až v únoru. Hotovo přitom musí být do 10. října, jinak by kraj přišel o dotaci.

„V Chebu koncem roku zprovozníme nový lineární urychlovač za téměř 100 milionů korun pro pacienty onkologického oddělení,“ doplnil Pánik. V současnosti se už staví zázemí pro urychlovač za 27 milionů korun.

Stranou ale nezůstane ani sokolovská nemocnice, která sice patří kraji, ale provozuje ji soukromá společnost Nemos. Kromě stavebních prací, které byly zahájeny loni, chce letos kraj dát asi 50 milionů na rekonstrukci gynekologického a porodního oddělení a část lůžek následné péče.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?