Kraj by měl v dubnu rozhodnout o kardiologické péči v Pardubicích

24. 3. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
V dubnu by měl Pardubický kraj rozhodnout, kdo bude v budoucnu zajišťovat kardiologickou péči v Pardubické krajské nemocnici. Dosavadní dvě soukromé firmy působící ve zdravotnickém zařízení v této oblasti mají postupně skončit.


Napříště by kardiologii mohl provozovat jak soukromý subjekt, tak nemocnice, řekla ČTK krajská radní pro zdravotnictví Markéta Tauberová (ČSSD).

„Předpokládám, že rada by měla o kardiologii rozhodovat na jednání 7. dubna,“ uvedla Tauberová.

Pardubický kraj se dlouhodobě snaží vymístit z krajské nemocnice soukromé firmy. Kardiologii v Pardubicích zajišťovaly společnosti Artur Koblitz a Kardio-Troll. Prvně jmenovaná má podle Tauberové na základě výpovědi skončit na konci března, druhé má vypršet smlouva na konci roku.

O provozování kardiologické péče v krajské nemocnici se zajímají Institut klinické a experimentální medicíny IKEM a společnost Agel, která provozuje v Česku už deset nemocnic, zvláště na Moravě. Kraj by mohl rovněž prodloužit smlouvy s dosavadními partnery nemocnice.

Ze současných dvou provozovatelů jeví snahu zůstat Artur Koblitz, Kardio-Troll kraj nekontaktoval ani s ním nejednal. „Ve hře je i varianta, že by nemocnice kardiologii převzala sama, třeba ve spolupráci s Fakultní nemocnicí v Hradci Králové,“ řekla Tauberová.
dos snm

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?