Kraj chce v nemocnici investovat

18. 2. 2010 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
V souvislosti se středečním odvoláním předsedy představenstva jindřichohradecké nemocnice Jana Mlčáka a místopředsedy představenstva Jana Kelbla jediným akcionářem, kterým je Jihočeský kraj, se včera konala v Českých Budějovicích tisková konference.


Současně s odvoláním byli zvoleni noví členové představenstva, a to primář rehabilitačního oddělení jindřichohradecké nemocnice Karel Bajer a Jaroslav Vohnout.

„Důvodem těchto změn je vyhodnocení situace a představ, které má kraj, o dalším rozvoji nemocnic. Jsme přesvědčeni, že tyto změny prospějí jak nemocnicím, čili pracovnímu kolektivu, tak následně pacientům,“ sdělila náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

V nemocnici v Jindřichově Hradci se bude podle jejích slov realizovat investice. „Ta předchozí rozhodně nebyla racionální z hlediska provozu. Není však důvodem odvolání pana ředitele, protože to je investice stará řadu let. Je potřeba říci, že vedení odvedlo kus práce a je třeba mu poděkovat,“ doplnila Stráská.

Podle prvního náměstka hejtmana Martina Kuby byl hlavním důvodem rozdílný pohled kraje a vedení nemocnice.

„Jindřichův Hradec je jednou z nemocnic, kde teď kraj bude velmi rozsáhle investovat tak, aby se doplnila síť zdravotnických zařízení koncepčně. Jak byl zpracován a připravován projekt ze strany managementu, tam jsme se skutečně rozcházeli,“ uvedl a dodal, že obě strany nebyly schopné najít shodu a že šlo o proces, který se dlouho velmi diskutoval. Konkrétnější důvody však nezazněly.

„Nepovažuji za užitečné a vhodné uvádět do médií konkrétnější důvody,“ řekl hejtman Jiří Zimola. „Změna vedení mě překvapila, jejich výsledky to nesignalizovaly,“ komentoval včera starosta Jindřichova Hradce Karel Matoušek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?