Kyjov bojuje s alkoholem, chystá časté kontroly

5. 5. 2011 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Za krátkou dobu je to již druhý případ, kdy byl lékař v kyjovské nemocnici přistižen opilý ve službě. Nemocnice pod vedením Josefa Pejchla vyhlásila nulovou toleranci k alkoholu na pracovišti a chystá u pracovníků preventivní kontroly.


Po přednostovi chirurgie Janu Smetkovi přišel o místo také anesteziolog a paradoxně i předseda tamního Lékařského odborového klubu Tomáš Slanina. Ten tvrdí, že nepil a že může jít o mstu lidí, které kritizoval.

Vedení stojí za svým a tvrdí, že lékař byl skutečně opilý. A to více než osm hodin. V krvi měl 0,91 promile alkoholu. Vedení nemocnice nyní zkoumá, jak probíhal celý pracovní den lékaře a zda nepochybili i pracovníci, kteří opilého kolegu na pracovišti neprodleně nenahlásili.

V případě, že by se totiž zjistilo jakékoli pochybení anesteziologa v době jeho nedělní služby, mohl by být provinilec stíhán pro trestný čin obecného ohrožení.

Lékaře čekají časté kontroly

Ředitel Pejchl ubezpečil veřejnost, že udělá vše pro to, aby se podobné případy již neopakovaly.

„Budeme společně s náměstky provádět namátkové kontroly u pracovníků. V případě, že pracovník odmítne dechovou a krevní zkoušku na alkohol, okamžitě s ním ukončíme smlouvu,“ uvedl ředitel Pejchl, podle kterého nelze v žádném případě podobné alkoholické excesy tolerovat.

„Chceme v nemocnici co nejdříve vytvořit klima, ve kterém bude možné normálně, bez jakýchkoliv stresů, pracovat,“ uzavířel ředitel kyjovské nemocnice Josef Pejchl.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?