Meziříčskou kliniku vystřídá zařízení Medica Chirurgica

23. 8. 2010 8:02
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Area Medica ve Valašském Meziříčí ukončila činnost k poslednímu červenci. Nyní ji nahrazuje zařízení MedicaChirurgica.


„Společnost neměla nikdy zásadní finanční problémy. Jistým způsobem ji zatěžovaly pouze skutečnosti související se založením kliniky. V roce 2007 se ale vyskytl problém při plastické operaci pacientky,“ uvedl bývalý jednatel společnosti František Horák.

Následná žaloba a zaplacení vysokého odškodného byla podle něj příčinou zániku zdravotnického zařízení. „Soud klinice nakázal zaplatit částku, která byla vyšší než čtvrtina ročního obratu našeho zařízení,“ dodal Horák.

Podle něj se celé řízení táhlo, nakonec podal návrh na insolvenci. Banky klinice zablokovaly účty a následovala exekuce. „Zařízení se specializovalo na jednodenní péči a mělo budoucnost,“ nastínil Horák. Zaplacení vysokého odškodného mu ale zlomilo vaz. V následujících měsících již klinika nemohla vyplácet zaměstnance a mnozí se rozhodli pro odchod.

Budova bývalé kliniky však chátrat nebude. Objekt pro zřízení zdravotního zařízení Medica Chirurgica zvolil lékař Pavel Dvorský.

„Na Areu Medicu byli už lidé zvyklí. Nová klinika však bude nabízet stejné služby jako předešlá,“ zdůraznil majitel a jednatel kliniky Dvorský. Medica Chirurgica bude kompletně provozuschopná již od prvního září. „Ze začátku budeme poskytovat stejný rozsah lékařské péče, jak byli pacienti zvyklí. Do budoucna plánuji spektrum lékařských oborů rozšířit,“ vysvětlil Dvorský.

Kromě návaznosti na předešlou kliniku si Dvorský staví i na dobrých vztazích s meziříčskou nemocnicí.
„Vztahy s nemocnicí dříve nebyly ideální. Mám ale zájem na tom, abychom spolupracovali. Konkurovat si nemusíme.

Pacientům můžeme nabídnout návaznost v jejich léčbě,“ uzavřel lékař. Doufá, že by si Valašské Meziříčí mohlo vybudovat pověst města s lékařským zázemím, které se o pacienty dokáže dobře postarat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?