Mladí zdravotníci budou soutěžit v poskytování první pomoci

16. 6. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Studenti zdravotních škol z Česka, Slovenska a Německa budou na Vysočině společně se zástupci rakouského Červeného kříže soutěžit v první pomoci. Soutěž se v letním táboře Zálesí u obce Mladé Bříště na Pelhřimovsku uskuteční 17. a 18. června.


Studenti budou řešit následky hromadné havárie nebo hospodské rvačky. Musí se obejít bez zvláštního vybavení a ve složitém terénu, procvičí se zároveň v komunikaci s cizinci. ČTK to řekla Marie Říhová z pořádající Střední zdravotnické školy v Jihlavě.

Soutěže ve volné přírodě v okolí tábora se zúčastní 37 družstev, což představuje kolem 150 studentů. „Soutěžící budou muset řešit například následky srážky mikrobusu s dvěma jízdními koly nebo hospodské bitky mezi českými a německými studenty. Letošní novinkou bude zapojení místních obyvatel jako figurantů při soutěžích,“ uvedla Říhová.

Na jednom ze stanovišť soutěžící nebudou poskytovat přímo první pomoc, ale bude zaměřené na jejich fyzickou připravenost. Soutěžící budou běhat s nosítky a překonávat přírodní překážky. Výsledky se zohlední při konečném bodovém hodnocení. Mezi porotci jsou zkušení zdravotníci ze záchranné služby Kraje Vysočina.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?