Na Vysočině zemřeli na chřipku tři lidé

2. 1. 2017 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Kvůli zvýšenému výskytu chřipkových onemocnění budou do odvolání zakázány návštěvy pacientů ve čtyřech z pěti krajských nemocnic.


Kvůli zvýšenému výskytu chřipkových onemocnění budou do odvolání zakázány návštěvy pacientů ve čtyřech z pěti krajských nemocnic. Otevřena zůstává pouze nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku; v tomto okrese je zatím nejnižší nemocnost.

„Zvýšený výskyt chřipkových onemocnění pro hospitalizované pacienty představuje zdravotní riziko,“ sdělila mluvčí nemocnice Petra Černo. Od 30. prosince začal platit zákaz návštěv ve dvou zdravotnických zařízeních na Havlíčkobrodsku, a to v Psychiatrické nemocnici Havlíčkův Brod a v nemocnici následné péče, která je v Háji u Ledče nad Sázavou. Uzavřených zařízení může přibývat, aktuální údaje lze najít na webu hygieniků.

Počty lidí, kteří na Vysočině onemocněli virózami, se v minulém týdnu zvýšil o desetinu. Na Třebíčsku zemřel na chřipku devětasedmdesátiletý pacient a další, o 12 let mladší, na Žďársku. Lékaři na Vysočině v 51. týdnu evidovali 1461 nemocných v přepočtu na 100.000 obyvatel. Na Třebíčsku a na Havlíčkobrodsku byla překonána hranice epidemie. Aktuální údaje o počtu nemocných zveřejní krajská hygienická stanice v pondělí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?