Nemocnice Ostrov ukázala nový pavilon psychiatrie a rehabilitace

7. 12. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Ostrově poprvé veřejnosti představila nové rehabilitační a psychiatrické oddělení, které vzniklo přestavbou bývalé technické budovy. Ostrovská nemocnice, která patří skupině Nemos, na stavbu za zhruba 130 milionů korun získala dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.


Nový pavilon by měl začít sloužit v lednu příštího roku.

Šlo o největší investici v dějinách nemocnice, řekl dnes ČTK jednatel Nemos David Soukup. „Získáváme úplně nové oddělení s dalšími možnostmi rozvoje organizace práce, průchodnosti oddělení i doplnění a zkvalitnění péče. Jsou to zcela jiné podmínky pro obě oddělení. Řešíme tím i přetlak pacientů, protože i kapacity stávající budou částečně zachovány,“ řekl Soukup.

Například na rehabilitaci jsou někdy čekací doby až šest měsíců. To by se nyní mohlo částečně zlepšit.

Nyní moderní třípatrová budova byla naposledy v provozu jako vojenský sklad lékařského materiálu. Z původního objektu však zbyly pouze obvodové zdi.

Stávající ostrovské oddělení psychiatrie je jediným zařízením s ambulantní i lůžkovou částí v kraji. Po přestěhování do nových prostor nabídne konziliární, příjmovou a odbornou psychiatrickou ambulanci a celkem 52 lůžek. „Dostáváme nový prostor pro terapii, kde se budou klienti cítit dobře a bude dobře postaráno o jejich potřeby,“ uvedl primář oddělení psychiatrie Václav Ferus.

Nové oddělení rehabilitace je rovněž zařízením krajského významu, zdravotní péče v požadovaném standardu a kapacitě zde doposud chyběla. Nově nabídne 32 lůžek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?