Nemocnice Přerov zateplí a opraví pavilon, dá na to 40 milionů

17. 2. 2014 7:59
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Přerov, která patří do zdravotní skupiny Agel, letos s pomocí dotací Evropské unie a finančního příspěvku Olomouckého kraje investuje zhruba 40 milionů korun do zateplení a opravy pavilonu následné péče.


„Díky revitalizaci se pětadvacet let stará budova dočká nejen nových oken a fasády, ale nemocnice plánuje také drobné stavební úpravy uvnitř oddělení včetně oddělení dialýzy, které se v pavilonu následné péče nachází. Nový moderní vzhled pavilonu budou moci pacienti ocenit už letos v létě,“ uvedla mluvčí skupiny Agel Hana Szotkowská.

Kromě toho plánuje nemocnice všechny prostory pavilonu vymalovat a také zrekonstruuje sociální zázemí pro pacienty. Koupelny a toalety budou mít bezbariérové provedení. „V rámci revitalizace provedeme i stavební úpravy přímo na oddělení následné péče. Plochu pokojů rozšíříme o balkóny, které v současnosti z bezpečnostních důvodů nejsou přístupné. Na pokojích bude lepší teplotní režim a pro pacienty víc místa než doposud,“ podotkl správce Nemocnice Přerov Pavel Špunar.

Rekonstruováno bude také dialyzační oddělení v pavilonu následné péče. Stejně jako na oddělení následné péče budou prostory dialýzy rozšířeny o nevyužívané balkóny a pacienti tak budou mít víc místa. „Na oddělení položíme nové podlahy, vymalujeme, pokoje vybavíme novým moderním nábytkem a kompletně obměníme svítidla, abychom tím zlepšili světelný požitek dialyzovaných pacientů,“ řekl Pavel Gottwald ze společnosti Středomoravská nemocniční, která přerovskou nemocnici provozuje.

Nemocnice Přerov v roce 2011 zrekonstruovala ambulantní trakt v pavilonu chirurgických oborů a otevřela novou moderní jednotku dlouhodobé intenzivní péče. O rok později začala s přestavbou lůžkové části chirurgického pavilonu. Díky stomiliónové investici postupně zrekonstruovala všech pět pater, na kterých sídlí oddělení urologie, traumatologie, ortopedie a chirurgie. „V roce 2012 proběhla v Nemocnici Přerov také rekonstrukce části pavilonu interních oborů, včetně lůžkové části interního oddělení,“ dodala mluvčí.

Nemocnici v Přerově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Prostějově a Šternberku v dlouhodobém pronájmu společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?