Nemocnice Šternberk investuje do modernizace porodnice

18. 7. 2013 7:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Šternberku na Olomoucku příští rok investuje 22 milionů korun do modernizace lůžkové části porodnice. "Díky této investici se zvýší počet pokojů i kvalita ubytování rodiček", řekla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.


Rekonstrukci lůžkové části porodnice, jejíž porodní sály byly modernizovány v roce 2005, šternberská nemocnice zahájí příští rok na přelomu jara a léta. „Cílem rekonstrukce bude zlepšit prostředí pro rodičky. Během tří měsíců bude kompletně zmodernizovaná lůžková část porodnice ve druhém patře spojená s dobudováním hygienických zařízení u pokojů a s přemístěním pracoviště sester a vyšetřovny,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení šternberské nemocnice Marek Vaca.

Porodnice ve Šternberku nebude kvůli rekonstrukci uzavřena. Rodičky budou ubytovány v náhradních lůžkových prostorách na gynekologickém oddělení. Každý zrekonstruovaný pokoj či dva budou mít společné hygienické zařízení. Pokoje budou vybaveny novým lůžkem, postýlkou, přebalovacím pultem s vaničkou, stolkem se židlí a závěsnou televizí. Šest jednolůžkových nadstandardních pokojů bude mít navíc klimatizaci a malou ledničku.

„Počet pokojů se ze současných dvanácti zvýší o dva. Osm bude po modernizaci nadstandardních jednolůžkových, když dosud byly nadstandardní pokoje pouze dva,“ uvedl Pavel Gottwald ze společnosti Středomoravská nemocniční, která Nemocnici Šternberk provozuje.

Nemocnici ve Šternberku má spolu se zdravotnickými zařízeními v Prostějově a Přerově v dlouhodobém pronájmu společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?