Nemocnice Šternberk kvůli rekonstrukci dočasně zavře porodnici

12. 6. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Šternberku na Olomoucku příští týden v pondělí kvůli plánové rekonstrukci na čas zavře porodnici. V době modernizace lůžkové části šternberské porodnice mohou budoucí maminky využít služeb okolních porodnic v Prostějově, Přerově i Šumperku.


Ty také patří do skupiny Agel, řekla ČTK mluvčí společnosti Agel Hana Szotkowská. Porodnice funguje i ve Fakultní nemocnici Olomouc.

„Uvědomujeme si, že pro budoucí maminky, které chtěly rodit ve šternberské porodnici, to může znamenat komplikace, bohužel bez nutných stavebních úprav by zbrusu nové oddělení šestinedělí jinak vzniknout nemohlo,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk Marek Vaca.

Jak dlouho bude šternberská porodnice zavřená, bude podle něj záviset na délce stavebních prací. Nemocnice ale plánuje porodní sál zprovoznit ještě během letních prázdnin. Rodičky budou mít poté několik měsíců k dispozici náhradní lůžkové prostory na gynekologickém oddělení Nemocnice Šternberk.

Rekonstrukce lůžkové části gynekologicko-porodnického oddělení šternberské nemocnice za více než 22 miliónů korun navazuje na nové porodní sály vybudované v roce 2007. „Chceme díky rekonstrukci zlepšit hlavně prostředí pro rodičky. Součástí stavebních prací bude kompletní modernizace lůžkové části porodnic. Chceme také dobudovat hygienické zázemí u jednotlivých pokojů a přemístit pracoviště sester a vyšetřovny,“ dodal Vaca.

Kvůli stále rostoucí poptávce rodiček šternberská nemocnice zvýší v porodnici počet nadstandardních jednolůžkových pokojů. Doposud nabízelo oddělení šestinedělí jen tři nadstandardní pokoje a nyní přibude dalších osm.

Šternberská porodnice je v Olomouckém kraji oblíbená a její personál každoročně pomůže na svět zhruba tisícovce dětí. I přes celostátní pokles porodnosti se loni v Nemocnici Šternberk narodilo o deset dětí víc než v roce 2012.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?