Nemocnice v Boskovicích vybuduje nové ARO, současné je zastaralé

27. 8. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Boskovice, která patří k páteřním zdravotnickým zařízením v Jihomoravském kraji, vybuduje za asi 30 milionů korun nové anesteziologicko - resuscitační oddělení (ARO).


Současné sídlí v suterénu objektu, je stísněné, zastaralé a nevyhovuje požadavkům zdravotníků. ČTK to řekl jednatel boskovické nemocnice Dan Navrátil.

Nemocnice Boskovice je plně v majetku boskovické radnice. Poskytuje péči pro nejsevernější část kraje se zhruba 110.000 obyvateli. Pracovníci oddělení ARO, kde je pět lůžek, se starají o pacienty v nejvážnějších zdravotních stavech.

Nové ARO vznikne v zatím nevyužitém čtvrtém patře nemocnice, kde dříve sídlila dnes již zrušená jednotka intenzivní péče. Zhruba šest milionů korun zaplatí za vybudování oddělení radnice, zbytek uhradí stát prostřednictvím ministerstva zdravotnictví.

„Je to jedna z největších dotací, které jsme od něj získali. Pro nás je důležité, že zdravotníci i naši pacienti konečně získají moderní, vzdušné, světlé prostory s nejmodernější klimatizací a technickým zázemím,“ doplnil Navrátil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?