Nemocnice v Orlové zrušila lůžka na neurologii, nová jsou v Havířově

4. 4. 2012 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Orlovská nemocnice už nemá lůžka na oddělení neurologie. Lůžkové oddělení bylo k poslednímu březnovému dni uzavřeno a 14 lůžek se nově otevře v nemocnici v Havířově. Rozhodli o tom radní kraje ve snaze vyřešit situaci na neurologickém oddělení v Orlové, které spadá pod Nemocnice v Karviné­ Ráji.


„Řešení této problematiky bylo zahájeno z iniciativy vedení Nemocnice s poliklinikou Karviná–Ráj již koncem roku 2011. Důvodem byl především vznik problémů s personálním zajištěním pracoviště. Rovněž statistické ukazatele základních parametrů lůžkového fondu vypovídají o ne zcela optimální vytíženosti orlovského oddělení a relativně nízké efektivitě provozu,“ uvedla mluvčí kraje Šárka Vlčková.

Radní proto schválili převod 14 neurologických lůžek do Nemocnice s poliklinikou Havířov, která tak v současnosti disponuje s 26 lůžky a po realizaci tohoto kroku dojde ke zřízení 2 stanic po 20 lůžkách.

„Předmětná problematika neurologie byla řešena v rámci celkového konceptu rozvoje a dalšího zabezpečení lůžkové péče v mikroregionu Karviná/Havířov v jednotlivých oborech v rámci krajských zdravotnických zařízení a předpokládáme, že bude v celém rozsahu akceptována zdravotními pojišťovnami,“ řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Karel Konečný.

Ředitel Nemocnice v Karviné­Ráji Petr Kovařík tvrdí, že pacienti by uzavření lůžkové části v Orlové pocítit neměli. „Ambulance funguje i nadále a lůžka jsou v Karviné a Havířově,“ uvedl.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?