Nemocnice ve Frýdlantu plánuje otevření nových ambulancí

20. 6. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Soukromá nemocnice ve Frýdlantu na Liberecku plánuje pro nejbližší měsíce otevření dvou nových ambulancí a zároveň chce zdvojnásobit počet lůžek dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, takzvané diopy. Novinářům to řekl ředitel nemocnice Jiří Benedikt.


Jedna ambulance by měla poskytovat služby praktického lékaře, taková dosud v nemocnici není. „Domníváme se, že by to bylo výhodné pro pacienty. Uměli bychom zajistit komplexní péči na jednom místě,“ uvedl Benedikt. Starosta města se 7500 obyvateli Dan Ramzer (ODS) tento záměr vítá. „Ve městě je pět praktických lékařů, z toho jen jeden je mladší 50 let a třem je nad 65 let,“ nastínil.

Ještě letos by v nemocnici měla vzniknout také geriatrická poradna zaměřená na choroby spojené se stářím. „Geriatrů je obecně málo, myslíme si, že to bude užitečná záležitost,“ uvedl Benedikt. Nemocnice bude jednat i se zdravotními pojišťovnami o možnosti navýšit počet lůžek dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. Ve Frýdlantu jich je zatím pět, nemocnice by jejich počet ráda navýšila minimálně na dvojnásobek.

Nemocnice Frýdlant slouží pro Frýdlantský výběžek, kde žije zhruba 24.000 lidí. Areál nemocnice patří městu, provoz od minulého léta zajišťuje provozovat společnost Euroclinicum. Loňské hospodaření skončilo podle předběžných výsledků ve třímilionovém zisku při obratu 138 milionů korun. Nemocnice patří mezi největší zaměstnavatele ve Frýdlantském výběžku, pracuje zde 230 lidí, z toho 30 jsou lékaři. Zařízení disponuje 126 lůžky na odděleních interny, chirurgie, gynekologie a oddělení následné péče. Je zde i ARO, klinická biochemie a hematologie, radiodiagnostika, rehabilitace a kolem 20 ambulancí a poraden.

V Libereckém kraji je osm nemocnic, soukromá je vedle Frýdlantu už jen nemocnice v Tanvaldu na Jablonecku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?