Nemocnici Přerov bude nadále hlídat bezpečnostní agentura

27. 10. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Na dění v areálu Nemocnice Přerov budou po večerech a nocích nadále dohlížet pracovníci bezpečnostní agentury, kteří zdravotnické zařízení začali kvůli problémům s některými agresivními pacienty a návštěvníky hlídat před rokem.


Spolupráce se osvědčila a konfliktů ubylo, řekla mluvčí nemocnice Radka Miloševská. „Počet incidentů, u kterých pracovníci bezpečnostní agentury zasahují, se v posledních 12 měsících snížil. Navíc je nyní bezpečně řeší profesionální pracovníci ochranky namísto zdravotníků,“ uvedla Miloševská. Díky spolupráci s bezpečnostní agenturou podle ní z areálu nemocnice zmizeli bezdomovci, kteří se dříve po nocích ukrývali v různých zákoutích.

„Zaměstnanci bezpečnostní agentury hlídají nemocnici především v těch nejrizikovějších dnech, což je pátek, sobota, neděle a svátky. Během této doby dělají pravidelné obchůzky po celém areálu nemocnice a navíc jsou připraveni kdykoliv zareagovat na jakýkoliv vzniklý incident,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice Přerov Zuzana Krčková.

Zvýšení bezpečnosti požadoval zdravotnický personál, který se často stará například o podnapilé lidi zraněné při různých potyčkách. Dříve se také stávalo, že večer se i přes zákaz snažily pacienty v nemocnici navštívit početné skupiny příbuzných, které se přístupu do lůžkové části domáhaly i agresivním způsobem.

„Všechny situace se snažíme vždy vyřešit mírovou cestou, ne vždy se to ale podaří, a tak občas musí naši zaměstnanci využít také razantnější kroky a někdy přivolat i policii. Zatím ale nedošlo naštěstí k žádnému obzvláště závažnému incidentu. V tomto případě hraje velkou roli také prevence,“ řekl ředitel bezpečnostní agentury Berserk Security David Šmíd.

Například u agresivních pacientů mají bezpečnostní pracovníci za úkol pomoci ošetřovatelům člověka zklidnit a zajistit, aby takový člověk nikoho nenapadal či nezpůsobil škodu na majetku nemocnice.

Přerov dlouhodobě sužuje vysoká nezaměstnanost a má problémy se sociálně vyloučenými lokalitami. V Přerově fungují dvě desítky ubytoven, ve kterých je ubytováno přes 600 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?