Nemocnici v Chebu čeká přestavba, postupně až za 350 mil. korun

17. 7. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Rozsáhlá postupná rekonstrukce a modernizace čeká od příštího roku areál chebské nemocnice. Karlovarský kraj tam nechá vybudovat nový pavilon a zdravotní péči soustředí do dvou hlavních budov.


Do projektu investuje po etapách do roku 2019 asi 350 milionů korun, informovala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Kraj už vybral zpracovatele projektové dokumentace na dokončení revitalizace nemocničního areálu. Za zhruba 5,7 milionu korun by ho měl zpracovat Atelier Penta, uvedl hejtmanův náměstek Martin Havel (ČSSD). Kompletní dokumentace by měla být k dispozici v lednu.

V areálu chebské nemocnice vyroste nový pavilon D, který bude stát mezi současným pavilonem A a zrekonstruovanou budovou B. Po dokončení stavby pavilonu D se počítá s demolicí staré budovy A. „V nové budově vzniknou čtyři nové operační sály, umístí se do ní lůžková část dětského oddělení a gynekologie, ale také porodnice a oddělení pro novorozence,“ řekl Havel. V budově bude také klinická biologie a hematologie a centrální sterilizace.

Stavebníci završí také přestavbu lůžkové části pavilonu B, jehož částečná rekonstrukce skončila v roce 2012. V areálu je třeba zmodernizovat energocentrum, vybudovat nový sklad medicinálních plynů a generátoru kyslíku. V prostoru po pavilonu A pak vzniknou nové komunikace a parkovací místa. Současně bude pokračovat stavba betonového krytu pro nový lineární urychlovač pro pacienty onkologie.

Kraj pokračuje v plánovaných investicích také do nemocnice v Karlových Varech. Na zateplení, výměnu oken a rekonstrukci balkonů pavilonu C, který je v nevyhovujícím stavu, vyčlenil 20 milionů korun.

Rekonstrukce přinese vyšší komfort, modernější prostředí a nižší náklady na energie. Oprava by měla začít v listopadu a skončit příští rok v září. S uzavřením pavilonu se po dobu rekonstrukce nepočítá.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?