Neurologie se rušit nebude

27. 7. 2010 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Do redakce Deníku napsal čtenář, jenž se podepsal jako Hradečák, o údajných změnách, které chystají v jindřichohradecké nemocnici. "Bude se rušit neurologické oddělení, což znamená, že člověk s mrtvicí to do Českých Budějovic nestihne a lidé budou umírat," napsal ve svém vyjádření pro Deník.


„Rušit neurologické oddělení rozhodně nezamýšlíme. Nyní jsou z pozice ministerstva zdravotnictví zřizována takzvaná iktová centra, což jsou centra pro léčbu cévní mozkové příhody. Ministerstvo uskutečnilo výběrové řízení na místa, kde se centra zřídí. Bylo rozhodnuto, že v Jihočeském kraji bude komplexní cerebrovaskulární centrum jen v Českých Budějovicích a iktové centrum v Písku. V Jindřichově Hradci ani v ostatních okresech kraje toto centrum zřízeno nebude,“ vysvětlil předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec Jaroslav Vohnout.

„Péče o lidi s mrtvicí se ocitla v centru pozornosti ministerstva, která je vedena snahou zlepšit péči o tyto pacienty mimo jiné tím, že ji budou koncentrovat do velkých nemocnic. Jednáme proto nyní s českobudějovickou nemocnicí o spolupráci a současně se zdravotnickou záchrannou službou o převozu pacientů tak, aby péče byla poskytnuta co nejrychleji a nejkvalitněji. Cílem je zlepšit současnou péči o pacienta,“ pokračoval Vohnout.

Čtenář dále uvedl, že chce vedení nemocnice prodat ubytovnu na sídlišti Vajgar a rozšiřovat dialýzu s tím, že po rozšíření tam bude pracovat stejný počet sester.

„Prodej ubytovny zvažujeme, jedná se o objekt, který přímo s činností nemocnice nesouvisí. Dialýzu nyní rozšiřujeme o dvě lůžka. Naší snahou je co nejšetrněji zvýšit možnost počtu současně léčených pacientů, jejich komfort, a nezvyšovat při tom počet směn v týdnu. Skutečně o navýšení personálu neuvažujeme,“ uzavřel Vohnout

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?