Novým ředitelem kladenské nemocnice bude Polouček, nahradí Lemona

1. 2. 2017 8:21
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem kladenské nemocnice bude Petr Polouček, uspěl v konkurzu, který vypsalo hejtmanství.


Důvodem, proč kraj soutěž vypsal, bylo dlouhodobé ztrátové hospodaření nemocnice. Od března Polouček nahradí ve funkci Vladimíra Lemona, který nemocnici vedl téměř pět let. Na dnešním jednání středočeských zastupitelů to řekl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Martin Kupka (ODS).

Kladenská nemocnice zaznamenala předloni ztrátu kolem 185 milionů korun, loni by se podle předběžných údajů měla ztráta blížit 90 milionům korun. Lemon už dříve ČTK řekl, že ztrátové hospodaření nelze vyřešit, dokud se nezmění systém financování nemocnic a nastavení smluv s pojišťovnami. Poukázal na to, že různá zařízení dostávají od pojišťoven různé částky za stejné výkony. Podle Kupky ale byla výměna vedení nutná. „Pokud by tak kraj neučinil, tak by mohlo dojít k vyhlášení insolvence,“ uvedl.

Petr Polouček se věnoval například hrudní chirurgii v pražské Fakultní nemocnici v Motole, nyní působil v příbramské nemocnici jako zástupce ředitele pro zdravotní péči.

Komise, která konkurz vyhodnocovala, hlasovala pro Poloučka jednomyslně. „Zná velmi dobře úhradový systém i situaci středočeských nemocnic,“ doplnil Kupka. Nový ředitel kladenské nemocnice se také na podílel na přípravě Manažerského informačního systému, který sdružuje ekonomická i zdravotnická data nemocnic.

Mezi šesti uchazeči o funkci ředitele kladenské nemocnice byl také vedoucí lékař koronární jednotky kladenské nemocnice Marek Janka, kterého komise doporučila na funkci léčebně-preventivního náměstka nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?