Novým ředitelem Nemocnice Šternberk je Vítězslav Vavroušek

7. 7. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem nemocnice ve Šternberku na Olomoucku je od 1. července Vítězslav Vavroušek (61), který toto zdravotnické zařízení řídil už v letech 1992 až 2007.


Dosavadní ředitel Nemocnice Šternberk Marek Polách přešel do vedení Jesenické nemocnice, kde byl jmenován členem představenstva, řekla mluvčí společnosti Agel Radka Miloševská. „V nové funkci se hodlám zaměřit na personální stabilizaci v lékařských i nelékařských profesích, dále na realizaci důležité investice výstavby interního pavilonu a celkové vytvoření příznivých pracovních podmínek a mezilidských vztahů,“ uvedl Vavroušek. Zároveň se stal členem představenstva společnosti Středomoravská nemocniční, jež šternberskou nemocnici provozuje.

Vavroušek absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Nejdříve působil jako lékař na anesteziologickém oddělení v Krajské nemocnici v Ostravě, poté v nemocnici ve Šternberku, kterou následně až do roku 2007 řídil.

Ve skupině Agel Vavroušek působí od roku 2012, kdy nastoupil na pozici ombudsmana a ředitele Vědeckovýzkumného institutu Agel. „Do Šternberka přechází z Jesenické nemocnice, kde zastával od loňského února, kdy společnost Agel toto zdravotnické zařízení převzala, pozici předsedy představenstva. Od března letošního roku je opět také veřejným ochráncem práv ve společnosti Agel,“ uvedla Miloševská.

Jesenickou nemocnici po odchodu Vavrouška od začátku července řídí Jana Chrastinová, která byla jmenována do funkce předsedy představenstva. „Mým cílem bude nemocnici dále rozvíjet, a to především se zaměřením na odbornost poskytované péče a další rozvoj vztahu ke klientům. Rovněž před námi stojí rozsáhlá rekonstrukce nemocnice, a to včetně operačních sálů,“ uvedla.

Krajské nemocnice ve Šternberku, Přerově a Prostějově má od roku 2007 v dlouhodobém pronájmu skupina Agel, která je největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Členem skupiny Agel je od loňského jara také nemocnice v Jeseníku.

Skupina Agel působí od roku 2006 i na Slovensku. V Česku Agel provozuje kromě 11 nemocnic také osm poliklinik, síť lékáren, laboratoře, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?